Jsme za polovinou týmové sezóny

Již jsme se dostali za polovinu týmové sezóny a tak je na čase zrekapitulovat jak se nám daří. Z celkové počtu 7 zápasů jsme nyní na čísle 4 a s očekáváním hledíme k závěru sezóny. 

Dospělí A
Náš A tým dospělých se minulou sezónu probojoval do nejvyšší pražské soutěže a nyní má tedy před sebou jasný cíl se udržet v Divizi i pro další ročník. Očekávání a cíle však nejsou malé a tak celý tým jde od zápasu k zápasu a snaží se podat co nejlepší výkon. To se prozatím daří velmi dobře a před závěrem sezóny je celkové skóre 3:1. 

1.kolo - SK Hamr

Na začátek sezóny nás čekal nepříjemný soupeř z Hamru. Venkovní utkání bylo i historicky prvním utkáním týmu v pražské divizi a tak by se slušelo to zvýraznit vítězstvím. K tomu bylo nakonec velmi blízko. Po dvouhrách bylo skóre nerozhodné 3:3. Body za náš tým si připsal Milan Válek, Vít Uhlíř a Bedřich Břicháček. Rozhodnout tak musely čtyřhry, kde nejdříve dívky byly velmi blízko vítězství, ale nakonec podlehly 9:11 v superbreaku. Kluci tak měli jasně dané, že je potřeba vyhrát obě čtyřhry. První dohraný zápas dopadl vítězně pro naše barvy. Bohužel v poslední čtyřhře nám chybělo i trochu toho tenisového štěstíčka a i přes 3 matchbally jsme nakonec museli soupeřům pogratulovat k celkové výhře 5:4. 
Výsledky

783f4cbd-a67c-4a18-8799-1b2c0124ad62JPG

2. kolo - LOB Bohnice

První domácí utkání a střet s potenciálně slabším soupeřem nám přinesl první výhru a trochu klidu do dalších zápasů. Po dvouhrách byl stav utkání 4:2, čímž jsme soupeře přinutili rozložit síly do závěrečných čtyřher. Naopak náš tým využil toho, že máme vyrovnané a kvalitní hráče do čtyřhry. Obě mužské čtyřhry dopadly podle našeho očekávání a konečný stav 6:3 znamenal dvou bodový zisk do tabulky.
Výsledky

3. kolo - LTC Modřany

V dalším kole jsme se vydali na kurty LTC Modřany změřit síly s velmi mladým týmem. Do jisté míry právě zkušenosti byly rozhodujícím faktorem při dvouhrách, kde jsme zaznamenali bod. Milan Válek, Karolína Nováčková a Petr Roušar zajistili nerozhodný stav 3:3, se kterým jsme šli do čtyřher. Rychleji hrající dívky (Karolína Nováčková a Veronika Uhlířová) přidaly 4. bod, když mužské čtyřhry byly ještě na začátku. Soupeř sice nasadil posilu z 2. ligy, ale ani ten nezabránil dalšímu dobrému výkonu ve čtyřhře a tak jsme mohli slavit další výhru poměrem 6:3. 
Výsledky

4. kolo - TJ Solidarita

Druhé domácí utkání mělo i přes počáteční boj nakonec hladký průběh. I když některé zápasy nebyly jednoduché a bojovalo se do posledního míčku, tak stav po dvouhrách byl jednoznačný 5:1 v náš prospěch. Veronika Uhlířová si svůj zápas užila asi nejvíce, poté co po ztrátě první sady nakonec zaznamenala vítězství 7:5 ve třetím setu. Demotivovaný soupeř pak již nekladl odpor ve čtyřhrách a celkově jsme dokráčeli k vítezství 8:1. 
Výsledky

Dospělí B
Druhý tým dospělých je nově vytvořeným týmem, který se nám podařilo dát dohromady i díky dorůstající generaci našich mladých tenistů. Kapitán Jakub Volf, který se podepsal i na postupu A týmu do divize vytyčil jasný úkol s týmem postoupit ze 4. třídy hned v prvním roce. Směs zkušeností a dravého mládí prozatím slaví úspěch a tým je do dnešního dne bez porážky. Věříme, že si výkonnost udrží i do zbývajících dvou utkání. V této skupině je počet družstev nižší a tak nás čeká pouze 6 utkání. 

1. kolo - LTC Radotín
Hned v prvním kole se představili 4 hráči, kteří prozatím nemají žádné zkušenosti s týmovou soutěží dospělých. Odchovanci Valerie Skopcová, Klára Kotlasová a Martin Jech vyhráli svoje dvouhry a výrazně tak pomohli k vedení 5:1. Stejně tak naše nová posila Maksym Suvorov odehrál dobrý zápas a uvedl se vítězně. Už bez větších nervů dohrané čtyřhry tak nic neřešily. Konečný výsledek utkání byl 7:2. 
Výsledky

2. kolo - TO Sprint
Další utkání proběhlo na domácích kurtech a k vidění byl vítězný návrat Jana Bubeníka. Klidné a jednoznačné utkání narušily pouze zápasy Šimona Vydláka a Martiny Špejzlové. Oba vyhráli ve třech setech a potvrdili, že jsou bojovníci. Martina dokonce odvracela matchbally, ale nakonec to byla ona, kdo se mohl radovat z vítězství. Debut mezi dospělými si prožil Ondřej Schwarz, který zvládl tlak a nepřipustil, žádné komplikace. Konečné skóre 9:0 bylo tedy zasloužené. 
Výsledky

3. kolo - Baník Praha
Třetí kolo prověřilo náš tým prozatím nejvíce. Soupeř, který má jistě také postupové ambice nasadil do utkání to nejlepší, co mohl. Povolal na dvouhru jinak nehrající jedničku Michala Hrdličku, který ale narazil na našeho Bedřicha Břicháčka. Zápas nabídl pohledné výměny, na jejímž konci mohl většinově slavit Bedřich a nepřipustil tak žádné překvapení. Kapitán Jakub Volf se nenechal vykolejit soupeřem a v klidu si dokráčel pro výhru 6:3 6:1. Maksym Suvorov přidal další bod ve dvouhře poté, co otočil důležité utkání a zvítězil ve třech setech. Po dvouhrách byl stav 3:3. Na každé straně dopadla jedna čtyřhra jednoznačnou výhrou a tak se čekalo na poslední, rozhodující utkání. V něm nakonec v supertiebreaku vybojovali velmi důležitý bod dne i celé sezóny Bedřich s Maksymem. 
Konečný stav 5:4 dokládá náročnost utkání a kvalitu soupeře. 
Výsledky

4. kolo - TGC Kunratice
V pořadí druhé, a také poslední domácí utkání tohoto týmu nepřineslo žádné překvapení. Soupeř měl kvalitu a v kádru mladé, nadějné hráče. Ti však nemohli konkurovat naší sestavě a ta si kvapně došla pro další vítězství. Bez potíží jsme si tak došli na závěr domácích utkání pro výhru 7:2.
Výsledky

Dospělí C
Stejně jako naše B, tak i C začíná v nejnižší třídě a i zde je jasně daným cílem postup. Pod vedením kapitána Jana Hýbla je tým v pevných rukách a také se drží na první pozici bez ztráty kytičky. Pozici jedničky se ujal Tomáš Tichý, který dokazuje, že i v 15 letech si tuto pozici zaslouží. I zde hrajeme pouze 6 utkání - nucená pauza již proběhla a tak máme za sebou 3 zápasy. 

1. kolo - TCM Dubeč
Na úvod sezóny nás čekal nepříjemný soupeř, který se ukázal jako velmi kvalitní. Po úvodních dvouhrách byl stav 4:2, když všechny body zaznamenali muži. Drama nakonec však přinesly závěrečné čtyřhry, kde vždy došlo na supertiebreak. První dvě skončené čtyřhry nevyústily v kýžený pátý bod a tak rozhodoval poslední zápas. V něm mladá dvojice Bělov-Přibyl dokázala přehrát soupeře a to i přestože nastupovali bez předchozího rozehrání ve dvouhrách. Udrželi nervy na uzdě a zajistili tak konečné vítězství 5:4. 
Výsledky

2. kolo
volno

3. kolo - Horní Měcholupy
Další utkání proběhlo opět na domácích kurtech a přineslo další výhru. Základem byl výkon holek, které do konečného součtu dodaly 3 body. Dobrý výkon předvedli i kluci, kteří zařídili další 4 body a tak i konečné skóre 7:2. 
Výsledky

4. kolo - Tempo
Prozatím poslední utkání se odehrálo na kurtech Tempo Praha v Modřanech. Hráli jsme na dvou kurtech a první runda zápasů naznačila, že se bude hrát podle našich not. Lenka Tichá přidala další bod a po 4 zápasech bylo skóre 3:1. Také zbývající dva duely dopadly v náš prospěch a tak bylo rozhodnuto již po dvouhrách. Vyzdvihnutí zaslouží Radovan Čambor, který svedl maratonský boj a vyhrál 3:6, 6:3 a 7:6(0). Třetí set nabídl velmi dramatickou podívanou, když Radovan ztratil vedení 5:2, aby následně odvrátil matchball a nakonec celou sadu dovedl do vítězného konce bezchybným tiebreakem 7:0. Do čtyřher poté zasáhl nejmladší hráč na naší soupisce Jan Tichý (2011) a společně se svým bratrem vyhráli čtyřhru. Konečný stav 7:2.
Výsledky

Dorost
Tým dorostu je poskládaný především z hráčů, kteří minulý rok ještě bojovali v kategorii starších žáků. A tak i jejich cesta začíná v nejnižší 3. třídě. Vytyčený cíl postupu zvládají na jedničku a vyhlížejí příští duel, který pravděpodobně rozhodne o postupujícím. Budeme rádi, pokud nás v neděli 2.6. přijdete podpořit na domácí kurty od 9:00 v zápase proti Sokol Smíchov. 

1. kolo - VŠTJ Technika Praha Strojní
V úvodním kole jsme zavítali do krásného prostředí na kurty v okolí pražské Hanspaulky. Hrálo se netradičně na kurtech s umělým povrchem, což dávalo mírnou výhodu soupeři. Naši hráči si s tím ovšem poradili a bez problému si odvezli na úvod pohodovou výhru 9:0 bez ztráty setu. Vítěznou premiéru tak v dresu TK Sport Kolovraty zažila Anna Hádková. 
Výsledky

2. kolo - Sokol Liboc
Ve druhém kole nás čekal domácí zápas se soupeřem z Liboce. I zde jsme potvrdili roli favorita a prošli zápasem bez větších problémů. Klára Kotlasová napravila zaváhání z dvouhry a společně s Annou Hádkovou ovládly čtyřhru. Celkové skóre 8:1.
Výsledky

3. kolo - TJ Sokol Vysočany
O poznání těžší soupeř nás čekal ve venkovním utkání proti Vysočanům. Naše týmová jednička Jan Tichý v třísetové bitvě nestačil na svého soupeře a svůj horší den si vybral i Ondřej Schwarz. Remízy po dvouhrách jsme tak dosáhli výhrou Valerie Skopcové, Maksyma Suvorova a Jana Kosíka. Vy čtyřhrách jsme ale byli stoprocentní a Ondřej s Janem si vynahradili neúspěch z dvouher velmi kvalitní a dramatickou čtyřhrou. Odvrácený matchball a výhra v superbreaku znamenala konečný stav 6:3. 
Výsledky

4. kolo - Tenis Centrum Head
Prozatím poslední kolo proběhlo na domácích kurtech a dopadlo podle našeho očekávání. Jediný třísetový zápas byla čtyřhra dívek, kde Klára Kotlasová společně s Annou Hádkovou v dramatické bitvě zvítězily 7:5, 5:7 a 10:5. Jak již bylo řečeno, příští zápas bude velmi důležitý z pohledu postupových nadějí a tak nás velmi těší předvedené výkony i konečné skóre 8:1. 
Výsledky

Mladší žactvo 
Tento tým je složený z hráčů, kteří první zkušenosti se závodním tenisem teprve sbírají a tak je pro ně každý zápas odměnou. Netradičně se jedná o družstvo UNISEX, kde proti sobě můžou nastoupit hráči opačného pohlaví. Hrají se vždy 4 dvouhry a 2 čtyřhry, a tak je celkem ve hře 6 bodů. Naším cílem je získat zkušenosti i odvahu do dalších zápasů a zlepšovat se každý zápas. 

1. kolo - Sokol Petrovice
Velmi těžký vstup do sezóny pro nás představoval tým z Petrovic. Soupeři nic nepodcenili a přivezli silnou sestavu v čele s dvěma 9b hráči. Vyhranost se projevila a i přestože byly k vidění hezké výměny, tak jsme nakonec soupeřům gratulovali k vítězství 6:0. 
Výsledky

2. kolo - Sokol Smíchov
První venkovní utkání a pro další hráče první zkušenosti se zápasem. Velmi pěkný zápas odehrál Zdeněk Hartman, který i přes prohru v prvním setu nic nevzdal a podařilo se mu zápas dostat do supertiebreaku. Ten je vždy i trochu o štěstí, které Zdeňkovi tentokráte chybělo, a tak mu zápas o pár balonů utekl. Stejný osud bohužel potkal Julii Bohdanovou a Lauru Skopcovou, které společnou čtyřhru prohrály až v supertiebreaku. Velmi těsně nám tak uniklo první celkové vítězství. Z toho se nakonec poměrem 4:2 radovali soupeři. 
Výsledky

519e14a7-b949-4d2c-90dc-c6368e86f4bfJPG

3. kolo - TopTennis Xaverov
Velmi kvalitní tým, který pravděpodobně opanuje letošní rok k nám dorazil na 3. utkání. Theodor Seifrt i Lukáš Jirátko však předváděli kvalitní tenis. O lepší skóre se připravili větším počtem nevynucených chyb, ale je třeba říci, že soupeři byli velmi dobří. Celkové skóre 2:4.
Výsledky

4. kolo - Horní Měcholupy
Další z klubů, kde se zápasy mohou hrát i na jiném, než antukovém povrchu. Tento nedělní zápas byl i přes na pohled nepříznivé skóre poměrně kvalitní a nabídl plno výměn a gamů, kde se šlo přes shodu. Celkové skóre 0:6. I tento zápas nám ukázal, že je na čem pracovat, nicméně se těšíme na další utkání, kde se pokusíme zvítězit. 
Výsledky

Baby tenisté
Náš nejmladší soutěžní tým složený z ročníků 2015 a 2016. Sbírají první zkušenosti a osahávají si závodní tenis. Cílem je si osvojit základy tenisové hry i co se pravidel týče, být schopný pracovat s taktikou a uplatňovat naučenou techniku z tréninku. Každý zápas bereme jako velký plus. Hrajeme systémem 4 dvouhry a 2 čtyřhry. 

1. kolo - SK Aritma Praha
První zápas přinesl i trochu nervozity z neznámého. Naši hráči se však nezalekli a od začátku se snažili podat co nejlepší výkon. Vyzdvihnout musíme především Marka Brabce, který v pozici jedničky dokázal vyhrát 7:5, 6:4 a také společně s Annou Antošovou přidali další bod ve čtyřhře. I druhá čtyřhra v podání Arnošta Knappa a Magdalény Hobzové byla velmi vyrovnaná, a tak jsme nebyli daleko od remízy. Konečné skóre 4:2 pro soupeře. 
Výsledky

2. kolo - LTC Modřany
Druhé kolo přinesl souboj na kurtech v Modřanech. I zde byli k vidění velmi hezké zápasy a tentokráte zazářil Alex Šerý, který vybojoval bod ve dvouhře. Společně s Aničkou Antošovou odehráli i velmi vyrovnanou čtyřhru. Konečné skóre 1:5 bylo možná až přiliž kruté. 
Výsledky

3. kolo - Balkán Praha
Ve druhém domácím utkání se Marek Brabec dostal zpátky na vítěznou vlnu a zařídil bod pro naše barvy. Pohledné utkání sehrál i zbytek týmu, leč vždy nám chybělo v koncovce trochu více klidu a tak zkušenější soupeři mohli slavit konečnou výhru 5:1. 
Výsledky

4. kolo - TK Start Topolka
V dalším venkovním utkání jsme mohli být svědky nejvyrovnanějšího utkání. Důkazem toho jsou 3 supertiebreaky i další těsné výsledky. Na fotografii níže jsou v akci naši hráči Marek Brabec, Anna Antošová, Alex Šerý a Emma Procházková. Svým výkonem potrápili soupeře a i přes konečné skóre 2:4 jsme odjížděli s dobrým pocitem. Věříme, že další utkání přinesou další pozitivní výsledky. 
Výsledky

2690e65b-aa42-4c06-880f-d7ea9743ebcd1JPG

Veteráni 
Reportáže z utkání budou doplněny.