Ohlédnutí za 5. kolem mistráků

Uplynulou sobotu se odehrálo další, již 5. kolo týmových soutěží.

Tým starších žáků měl o poznání težší úlohu proti silnému soupeři z Tenis Akademie Bálek. Netradičně na kurtech v Královicích bylo k vidění hned šest třetích setů z celkových devíti zápasů. V úvodních dvouhrách se do třetího setu dostali Ján Tichý, Klára Kotlasová a Eric Schmidt, kteří i přes bojový výkon nakonec soupeřům podlehli. Naopak Valerie Skopcová korunovala svůj dobrý výkon výhrou ve třech setech. Stav po dvouhrách byl tedy 1:5. Další body přidaly naše dívky ve čtyřhře a pár Eric Schmidt - Jan Kosík. Konečný výsledek 3:6. 
Tým starších žáků nastoupí po pauze na přebory 17.6. doma proti TJ Slavoj Tesla Hloubětín.  
Kompletní výsledky zápasu ZDE.

Dospělí mají za sebou o zápas více, když 27.5. odehráli zápas proti TK Horní Měcholupy. V zápase o první místo soupeř nenasadil svoji jedničku, bývalého reprezentanta a stále aktivního hráče Lukáše Rosola. Základ úspěchu položily naše dívky, které nepřipustily žádné drama a s přehledem vyhrály oba singly. Podle očekávání poté dominovaly i ve čtyřhře. V pánské části se z našeho týmu nejvíce dařilo Víťovi Uhlířovi, který zaznamenal bod ve dvouhře i čtyřhře. 
Konečný výsledek 6:3. 
Kompletní výsledky zápasu ZDE

Páté kolo hráli dospělí na domácích kurtech proti SK Aritma Praha. Soupeř přijel v oslabené sestavě a bez dvou mužů. Začínalo se tedy za stavu 3:0 a po zhruba hodině hry bylo rozhodnuto o vítězství. Do posledních dvou čtyřher se šlo za stavu 7:0. 
Konečný výsledek 8:1.
Kompletní výsledky zápasu ZDE

Dospělí drží stále první příčku v tabulce a vše nejspíše směřuje k poslednímu zápasu sezóny proti také neporaženému týmu z TK Hanspaulka.