Závěr sezóny v detailech

Druhá polovina sezóny je za námi a můžeme se detailně podívat na jednotlivé zápasy 5.-7. kola všech našich týmu. 

Dospělí A

Po 4 kolech to měl náš tým slibně rozehrané a po 3 výhrách v řadě byl na vítězné vlně. V druhé polovině soutěže nás ovšem čekaly těžké zápasy a to především s Aritmou a Radlicemi. V posledním zápase se nám podařilo přidat výhru nad TŠ Lucie Hradecké, která znamenala i jistotu udržení bez ohlížení na další výsledky. 

5. kolo - SK Aritma Praha
Utkání bylo původně plánované na 1.6., ale vlivem nepříznivého počasí bylo odloženo na 16.6. Tento zápas se tedy odehrál až po zápase 6. kola s TJ Radlice. Jak nám, tak ani soupeřům se nepodařilo dát dohromady na náhradní termín tu nejlepší sestavu. Vít Uhlíř velmi rychle přehrál svého soupeře a zajistil první bod. Na začátku zápasu Vít odehrál zdánlivě nekonečný game plný shod a výhod, ale tím přetahovaná skončila. Další bod přidala Karolína Nováčková. Karolína se pomaleji rozjížděla a vinou několika nevynucených chyb se rozhodoval set až v tiebreaku. Ten však Karolína ovládla a poté i další sadu. Petr Roušar předvedl, že není důležité hrát dobře a že účel světí prostředky. Bohužel velmi vyrovnané utkání prohrála ve 3 setech Veronika Uhlířová a tak byl stav po singlech 3:3. Po čtyřhrách jsme museli nakonec uznat, že soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál poměrem 5:4. Za nás jedinou čtyřhru vyhrál pár Kubín-Břicháček a to 10:4 v superbreaku. 
Výsledky

6.kolo - TJ Radlice
Jak již bylo řečeno, tento zápas se odehrál před zápasem s Aritmou. Radlice ukázali, že mají velmi kvalitní tým a to především v mužské části. Chtěli jsme soupeře potrápit a pokusit se zdramatizovat souboj o postup. Naše dívky odvedly kvalitní práci a bez větších problémů nám uhrály 3 body. Milan Válek byl velmi blízko výhry ve dvouhře a na začátku třetí sady měl výhodu breaku. Běhavější soupeř ale nakonec dokázal zápas otočit na svoji stranu. Radlice potvrdili svoji kvalitu ve čtyřhrách a odvezli si nakonec výhru 6:3. 
Výsledky

7. kolo - Tenisová Škola Lucie Hradecké 
Poslední kolo jsme odehráli na domácích kurtech ve větrné atmosféře. Podmínky nebyly ideální, nicméně mohli jsme i tak vidět kvalitní tenis. Základem pro výhru bylo vedení 4:2 po dvouhrách, který z poloviny zajistili kluci a z té druhé 100% dívky. Karolína Nováčková udělala zápas zajímavějším, když neudržela vedení 6:2 v tiebreaku první sady. Poté však na kurtě dominovala a dokráčela si pro vítězství 6:7 6:0 6:1. Ve čtyřhrách podaly naše páry dobré výkony a zaslouženě jsme tak uzavřeli sezónu vítězstvím 7:2. 
Výsledky

KONEČNÁ TABULKA

Dospělí B

Náš B tým si po 4 kolech držel první pozici bez jediné prohry. Hned v dalším zápase však přišla nečekaná porážka způsobená i nepředvídatelným přeložením kvůli dešti. Boj to byl tedy až do konce a o postupu rozhodovalo až skóre. Soupeř z Baníku Praha, kde jsme vyhráli těsně 5:4 skončil i celkově těsně druhý. Na postupu má podíl celý tým a zaslouženě si příští rok zahraje 3. třídu. 

5. kolo - TJ Spoje Praha
Přeložený zápas, který se dohrával v náhradním termínu. Původní sestava se nesešla kompletní a soupeř prokázal svoji kvalitu, o které jsme věděli. Na dívčí straně byla u soupeře nevídaná kvalita a zaslouženě si vybojovaly všechny 3 body. Uzdravený a nabuzený Jan Königsmark naskočil do soutěžního zápasu po delší době a hledal rytmus. Radim Jirmus bohužel nevyužil své šance v první setu a zkušený soupeř si již pohlídal závěr zápasu. Nevyužitý matchball ve čtyřhře znamenal nakonec prohru 3:6 a drobnou komplikaci do posledního zápasu. 
Výsledky

6. kolo - volno
Během volného termínu jsme pouze sledovali se zatajeným dechem jak odehrají své zápasy naši nejbližší soupeři. Baník Praha a TGC Kunratice se na nás bodově dotáhli a o pořadí rozhodovalo v tu dobu skóre setů. 


7. kolo - Sokol Královice
V posledním kole jsme zavítali do sousedních Královic, kde jsme si splnili cíl vyhrát 9:0 a to i přestože domácí družstvo podalo velmi dobrý výkon. 
Souběžně hrající zápas Baník Praha vs TGC Kunratice vyhrál domácí tým 7:2 a to nám stačilo na velmi těsný postup. 
Výsledky

KONEČNÁ TABULKA

Dospělí C

I tento tým si držel po 4 kolech první pozici v tabulce. Soupeři ve zbývající části sezóny byli papírově slabší, nechtěli jsme však nic ponechat náhodě. Ke každému zápasu jsme přistoupili zodpovědně a výsledek byl 3 výhry a pouze jedna prohraná dvouhra. Byl to tedy suverénní závěr sezóny a zasloužený postup do 3. třídy.  
 
5. kolo - TJ Slavoj Tesla Hloubětín
Utkání jež ovlivnil déšť, ale které se nám nakonec podařilo sehrát v původním termínu. Ještě v dopoledních hodinách před průtrží deště se podařilo první bod uhrát velmi rychle Tomášovi Tichému a to výsledkem 6:0 6:0. Dohrávky a ostatní zápasy byly na pořadu dne až odpoledne. Nejzajímavější zápas odehrál Jiří Doležel, který bojoval s kvalitním soupeřem i s bolavou paží. Ve třetím setu nedopustil překvapení a nakonec mohl slavit bod pro naše barvy. Konečné skóre 9:0.
Výsledky

6. kolo - TO Bohemians Praha
Venkovní utkání hrané při vysokých teplotách na nových kurtech TO Bohemians. Hezkého počasí si nejvíce užila Michaela Bušková, která předvedla slušný tenis a ve třech setech zdolala soupeřku poměrem 6:4 3:6 6:2. Mladou naději číhající až na chvostu soupisky potrápil Roman Mlejnek ačkoliv nakonec prohrál ve dvou setech. Naši deblový specialisté Tadeáš Přibyl a Petr Bělov předvedli výkon, za který je pochválil i kapitán a podtrhli tak celkové vítězství 8:1.  
Výsledky

7. kolo - LTC Radotín
Posledním soupeřem, který stál za postupem byl letos již tradičně LTC Radotín. S tímto klubem zápolil již náš tým B a dorostenci. I v tomto případě jsme odešli jako vítězové. Hotovo bylo již po dvouhrách když jsme ztratili pouze jeden set. I čtyřhry byly jasnou záležitostí a tak jsme mohli slavit výhru 9:0 a postup. 
Výsledky

KONEČNÁ TABULKA

Dorost

Po úvodních 4 kolech jsme i zde drželi první místo a zbývaly nám odehrát 2 zápasy. I naši dorostenci zakončili sezónu v Radotíně a i tentokrát to byl pro nás šťastný konec. Bez prohry jsme se tak mohli radovat z postupu do 2. třídy. Většina hráčů je stále ještě velmi mladá a tak máme potenciál i příští sezónu bojovat o přední příčky. 

5. kolo - Sokol Smíchov
Poslední domácí utkání nepřineslo žádné překvapení, poté co všichni předvedli soustředěný výkon a ve dvouhrách nepovolili soupeři ani set. Ve čtyřhře poprvé v této sezóně nastoupit Eric Schmidt a to po boku Jána Tichého. Jejich výhra znamenala konečné skóre 8:1. 
Výsledky

6. kolo - LTC Radotín
Na poslední zápas jsme jeli s vědomím, že 3 vyhrané zápasy stačí na postup. Cíl byl ale jednoznačně vyhrát a potvrdit postup. To se i podařilo, poté co kluci položili základ čtyřmi body z dvouher. Následně ve čtyřhrách opět dominovali a odvezli si kromě vítězství i očekávaný postup. 
Výsledky

7. kolo - volno

KONEČNÁ TABULKA

Mladší žáci

Po 4 kolech jsme se nacházeli na chvostu tabulky bez výhry. To jsme určitě chtěli změnit a ve druhé části ještě zabojovat o lepší umístění. V prvních kolech jsme především sbírali zkušenosti a bylo vidět, že se všichni naši hráči v průběhu sezóny lepší. To se odrazilo nejenom na výkonech, ale začali jsme i sbírat body a konečné dvě výhry bereme jako příslib do budoucnosti. 

5. kolo - SK Oaza Praha
Venkovní utkání, kde jsme poprvé okusili jak chutná vítězství. Poměrně hladké vítězství 5:1 odpovídá i průběhu utkání. Nutno dodat, že i Lukáš Jirátko, který nakonec svoji dvouhru prohrál, byl několik míčů od úspěchu. Dlouhé výměny a gamy plné shod se neodrážejí na výsledku, ale zápas to byl dramatický až do samotného konce. Theodor Seifrt si poradil s nepříjemnou soupeřkou, která bojovala o každý míč. Zdeněk Hartman předvedl vyvážený výkon v obou setech a zaslouženě vyhrál. Vít Prchal měl nejsilnější soupeřku, ale dokázal zůstat ve výměnách vždy o něco déle a nakonec slavil výhru. Dvě vyhrané čtyřhry ještě jistily naši výhru. 
Výsledky

6. kolo - Lokomotiva Praha
Poslední domácí utkání a tedy i poslední šance urvat vítězství i na domácí půdě. Po úvodních dvouhrách bylo skóre nerozhodné 2:2, poté co bod pro náš tým přidal Lukáš Jirátko a Vít Prchal. Před čtyřhrou to tedy nebylo lehké rozhodování jak dvojice poskládat. Volba se nakonec ukázala jako správná, když oba páry shodně vyhrály 6:2 6:1 a tak se zrodilo domácí vítězství. Každý hráč přidal minimálně bod a tak každý mohl domu odcházet s pocitem, že se na výhře podílel. 
Výsledky

7.kolo - Meteor Praha
Jeden z nejtěžších soupeřů nás čekal na Meteoru. Domácí tým byl velmi dobře připravený a roli hrál i věkový rozdíl. Ke svému prvnímu zápasu nastoupil Lukáš Sršeň, který poprvé okusil atmosféru zápasu a pral se s tím statečně. Celé utkání se hrálo v přátelské a férové atmosféře a tak i přes jednoznačnou prohru 0:6 jsme odjížděli s pocitem, že jsme tam nechali vše a měli jsme možnost si zahrát kvalitní zápasy. 
Výsledky

KONEČNÁ TABULKA

Baby tenisté

Náš nejmladší tým, který se ještě seznamuje se závodním tenisem. Po prvních kolech jsme byli bez výhry, což se nám nepodařilo změnit ani v posledních dvou zápasech. Od začátku sezóny byl ale vidět velký posun všech hráčů a s každým zápasem a zkušenostmi rostl jejich výkon. I přestože to na celkové vítězství nikdy nebylo, každý hráč se vždy snažil uhrát co nejlepší výsledek a byly k vidění krásné zápasy. 

5. kolo - Tenis Újezd nad Lesy
Na 5. kolo k nám zavítali soupeři z Újezda na Lesy a přivezli kvalitní sestavu. Marek Brabec již tradičně hrál ve svém zápase supertiebreak, který tentokráte bohužel nedotáhl do vítězného konce. Náš jediný bod zaznamenal Marek ve čtyřhře po boku Anny Antošové. Ostatní utkání byla i přes prohru velmi pohledná a Emma Procházková i Arnošt Knapp zaslouží pochvalu. 
Výsledky

6. kolo - volno

7. kolo - TC Spořilov Praha
K poslednímu utkání této sezóny jsme nastoupili na dvorcích na Spořilově. Hrálo se odpoledne a teploty stoupaly ke 30 °C ve stínu. Velmi dobré utkání i v těchto podmínkách odehrála Anna Antošová, která po prohrané první sadě dokázala soupeřku více přitlačit k základní čáře a ovládla druhý set 6:4. V následném superbreaku se soupeřka rychle dostala do vedení a to si již udržela. Na vedlejších kurtu nejdelší dvouhru odehrál Arnošt Knapp, který bohužel neudržel vedení 4:2 ve druhé sadě. Nutno říci, že soupeřka hrála skvěle a Arnošt nechal na kurtě vše. I ve čtyřhře se projevil věkový rozdíl a o rok starší soupeři si pohlídali celkovou výhru 5:1. 
Výsledky

KONEČNÁ TABULKA